“02 Ekim Cuma 14:00 – 02:00 Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi”

Yarışma Başvurusu

Araştırmacılar Gecesi, her yıl Eylül ayının son Cuma gününde 300 Avrupa şehrinde aynı anda gerçekleştirilen ve toplumun tüm kesimlerini bilimle, bilim adamları ile buluşturmayı hedefleyen etkinlikler dizisinden oluşan bir projedir. Bilimsel deneylerden konserlere, sergilerden gösterilere, açık oturumlardan oyunlara kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel günde amaç topluma bilimi sevdirmek ve bir bilim kültürü yaratabilmektir. Bu sene Avrupa Komisyonu Horizon 2020 programı kapsamında düzenlenecek olan Researchers’ Night/Araştırmacılar Gecesi Etkinliği “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü” adı ile Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü tarafından yürütülecektir. Etkinlik kapsamında çocukların Avrupa ve Bilime olan meraklarını uyandırmak ve onların görüşlerini almak amacıyla “Bilim Nedir? Bilim İnsanı Kimdir?” ve “Ne kadar Avrupalıyız?” isimli iki yarışma düzenlenmektedir. “Bilim Nedir?, Bilim İnsanı Kimdir?” yarışması ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek olup başvuru yapanların kendi bakış açılarından bilimi, bilim insanını anlatmaları istenmektedir. Başvuru sahipleri yaş gruplarına göre bilimi fotoğraf veya resim aracılığı ile anlatabilirler. Eserlerin bir ad ve eseri anlatan bir slogan belirlenerek son başvuru tarihine kadar belirtilen adrese iletilmesi gerekmektedir. “Ne kadar Avrupalıyız?” yarışması da ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilecek olup ilkokul, ortaokul düzeyinde başvuru yapanların Avrupa’ya dair görüşlerini, kendilerini ne kadar Avrupalı olarak gördüklerini anlatmaları, lise ve üniversite düzeyinde başvuru yapanların ise Türk toplumunun ne kadar Avrupalı olduğunu anlatmaları istenmektedir. Başvuru sahipleri yaş gruplarına göre kendilerini fotoğraf veya resim aracılığı ile anlatabilirler. Eserlerin bir ad ve eseri anlatan bir slogan belirlenerek son başvuru tarihine kadar belirtilen adrese iletilmesi gerekmektedir.

Başvurular 29 Haziran – 20 Ağustos tarihleri arasında alınacak olup değerlendirmeler sonrasında 2 Ekim 2015 tarihinde sonuçlar ilan edilecektir. Kazananlara ödülleri 2 Ekim 2015 tarihinde düzenlenecek bir törenle takdim edilecektir.

Katılım Şartları

1. Yarışmaya seçici kurul ve 1.derece yakınları dışında herkes katılabilir.
    2. Yarışmaya bir yarışmacı en çok 5 eserle katılabilir.
    3. Digital ortam üzerinden yapılacak başvurularda cocukuniversitesi@ankara.edu.tr adresi kullanılabilir. Posta yolu ile yapılacak olan başvurular Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü Dögol Caddesi 06100 Tandoğan/ Ankara/Türkiye adresine gönderilecektir.
    4. Daha önce ödül almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren görüntüleri yarışmaya katılamaz; katılıp ödül almış olsalar dahi ödül geri alınır.
    5. Katılımcılar anlatım biçiminde özgürdür.
    6. Yarışmaya gönderilecek görsel eserin yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Fotoğraflar JPEG (.jpg veya. jpeg uzantılı) formatında gönderilmelidir.
    7. Gönderilen eserlerin tamamı yarışmacı tarafından hazırlanmış olmalıdır. Başkasına ait eserlerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.
    8. Yarışmacı tarafından gönderilecek başvuru epostasında yarışmacının iletişim bilgileri, esere verilecek bir ad ve eseri anlatan bir slogan yer almalıdır
    9. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
    10. Ödül almaya değer bulunan yapıtlar Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü Arşivinde kalacak ve eser sahibinin ismi belirtilmek kaydıyla çeşitli etkinlikler kapsamında sergilenecektir. Eser sahibi belirtilen kullanım hakları için Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü’ne izin/ muvafakatname verdiğini kabul eder.
    11. Yarışmaya eser göndererek katılan tüm yarışmacılar, yukarıda belirtilen yarışma koşullarına uymayı kabul etmiş sayılır. Bu koşullara uymayan katılımcılar yarışmadan diskalifiye edilecektir.