AVRUPA BİLİM VE EĞLENCE GÜNÜ

“2 Ekim Cuma 14:00 – 02:00 Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi”

Hakkında

Ankara Üniversitesi tarafından “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü” Avrupa Komisyonu Horizon 2020 programı kapsamında 2 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilecektir. Avrupa Bilim ve Eğlence Günü etkinliği 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirilecek olmasının yanı sıra ülkemizin ilk Horizon 2020 projelerinden olmasından ötürü ayrıca bir öneme sahiptir. Bir bilim toplum etkinliği olan “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü” tüm Avrupa’da toplumun bilime olan ilgisini arttırmayı, bilim insanlarını halkla kaynaştırmayı, bilimin ve eğlencenin bir arada olabileceğini göstermeyi, çocukları ve gençleri bilimsel kariyerlere özendirmeyi ve toplumda bir “bilim kültürü” yaratmayı amaçlayan uluslar arası bir etkinliktir. Avrupa’da her yıl Eylül ayının son cuma günü 300 e yakın şehirde (Amsterdam, Londra, Roma, Paris, Hamburg, Barcelona vd) aynı anda gerçekleştirilen etkinliğe “Researchers Night” adı verilmektedir. Bir bilim festivali şeklinde gerçekleştirilen etkinlik üniversite, sivil toplum kuruluşu, öğrenci, öğretmen, bilim insanı, genç ve yaşlı toplumun her kesiminden katılımcıyı bir araya getirmesi nedeniyle de oldukça önemli bir etkinliktir. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara Üniversitesi tarafından 2 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek Avrupa Bilim ve Eğlence Günü etkinlikleri başta çocuklar olmak üzere tüm yaş grubundaki bireylere yönelik olacaktır. Etkinlikler, Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi’nde bulunan Rekrasyon alanı, Eczacılık, Fen ve Mühendislik Fakültelerinin laboratuvarlarında gerçekleştirilecektir. Etkinlikler 2 Ekim Cuma günü saat 14:00’de başlayacak ve ertesi sabah saat 02:00’ye kadar devam edecektir.

Etkinlikler Kapsamında

• 7’den 70’e herkesin katılımına açık deneyler ve atölye çalışmaları,
• En önemli bilimsel konuları uzmanları ile tartışma fırsatı,
• Bilim gösterileri, bilim tiyatrosu,